Lax i curry med pak choi

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 250 g pak choi
  • 400 ml thai yellow curry grytbas
  • 1/2 förp frysta sojabönor
  • 500 g laxfilé
  • 2 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 4 port äggnudlar

Gör så här:

  • Tina laxen (om fryst används) och sojabönorna.
  • Koka upp en stor kastrull med vatten till nudlar och pak choi.
  • Ansa och strimla pak choi.
  • Koka upp grytbasen. Lägg i sojabönor och låt sjuda ca 5 minuter.
  • Stek laxen i oljan i en stekpanna, ca 2 minuter per sida eller tills fiskens innertemperatur är 54°C. Krydda med salt och peppar.
  • Koka äggnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Koka med pak choien sista minuten.
  • Servera laxen med nudlarna, pak choi och sås.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar