Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 ägg
- 1 kruka basilika
- 250 g brysselkål
- 1 zucchini
- 1 1/4 l hönsbuljong (vatten och tärning eller fond)
- 4 port laxfilé (à 125 g)
- 250 g tortelloni (gärna med basilika)
- 1 citron
- salt och svartpeppar
Gör så här:
- Tina laxen om fryst används.
- Lägg äggen i kokande vatten och låt sjuda 8 minuter. Spola äggen kalla, skala och dela i halvor.
- Hacka basilikan. Ansa brysselkålen, skiva eller hyvla den och zucchinin tunt.
- Koka upp buljongen i en stor kastrull.
- Skär laxen i kuber och halstra i lite salt i en stekpanna ca 3 minuter, vänd då och då.
- Koka tortellonin i buljongen 2 minuter. Tillsätt brysselkål och zucchini och koka upp. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Servera tortelloni och grönsaker i buljongen och toppa med lax, ägg och basilika.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration