Lax i buljong med ägg, brysselkål och tortelloni

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 kruka basilika
  • 250 g brysselkål
  • 1 zucchini
  • 1 1/4 l hönsbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 4 port laxfilé (à 125 g)
  • 250 g tortelloni (gärna med basilika)
  • 1 citron
  • salt och svartpeppar

Gör så här:

  • Tina laxen om fryst används.
  • Lägg äggen i kokande vatten och låt sjuda 8 minuter. Spola äggen kalla, skala och dela i halvor.
  • Hacka basilikan. Ansa brysselkålen, skiva eller hyvla den och zucchinin tunt.
  • Koka upp buljongen i en stor kastrull.
  • Skär laxen i kuber och halstra i lite salt i en stekpanna ca 3 minuter, vänd då och då.
  • Koka tortellonin i buljongen 2 minuter. Tillsätt brysselkål och zucchini och koka upp. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  • Servera tortelloni och grönsaker i buljongen och toppa med lax, ägg och basilika.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar