Lax från ugnen med broccoli

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 djupfrysta portionsbitar av lax (à 140 g)
  • 10 – 12 potatisar (10 potatisar motsvarar ca 1 kg)
  • 500 g djupfrysta broccolibuketter
  • 1 citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl lätt crème fraiche gärna smaksatt med t ex tomat och basilika (max 15%)

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 250°C.
  • Tina laxen enligt förpackningens anvisning.
  • Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  • Lägg broccolin, som inte behöver tinas först, i en ugnssäker form. Lägg laxen ovanpå. Halvera citronen och pressa saften ur den ena halvan.
  • Häll citronsaften på laxen och krydda med salt och peppar. Klicka på crème fraichen.
  • Tillaga mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt potatisen rinna av och pressa den gärna genom en potatispress.
  • Servera laxen med den sparade citronhalvan skuren i skivor, pressad potatis, gurkstavar och bröd.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar