Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 djupfrysta portionsbitar av lax (à 140 g)
- 10 – 12 potatisar (10 potatisar motsvarar ca 1 kg)
- 500 g djupfrysta broccolibuketter
- 1 citron
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 2 dl lätt crème fraiche gärna smaksatt med t ex tomat och basilika (max 15%)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250°C.
- Tina laxen enligt förpackningens anvisning.
- Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
- Lägg broccolin, som inte behöver tinas först, i en ugnssäker form. Lägg laxen ovanpå. Halvera citronen och pressa saften ur den ena halvan.
- Häll citronsaften på laxen och krydda med salt och peppar. Klicka på crème fraichen.
- Tillaga mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt potatisen rinna av och pressa den gärna genom en potatispress.
- Servera laxen med den sparade citronhalvan skuren i skivor, pressad potatis, gurkstavar och bröd.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration