Lax, fetaost och grönsaker

Tillagningstid: Under 60 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 bitar skinn- och benfri laxfilé (à 150 g)
  • 1 sötpotatis
  • 1 st grön squash
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 200 g fetaost
  • 2 dl kvarg
  • 1 tsk rosmarin
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Skala och skär potatis, squash och paprika i grova bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i en stor smord ungssäker form.
  • Ringla över olivolja, salta och peppra. Baka grönsakerna mitt i ugnen 10-15 minuter.
  • Sänk värmen till 175°C.
  • Mosa osten och blanda med kvarg, rosmarin, salt och peppar. Bred hälften av oströran över laxbitarna.
  • Lägg laxen brevid grönsakerna och stek ytterligare 10-12 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
  • Servera laxen och grönsakerna med resten av oströran.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar