Tillagningstid: Under 60 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 bitar skinn- och benfri laxfilé (à 150 g)
- 1 sötpotatis
- 1 st grön squash
- 1 röd paprika
- 2 msk olivolja
- 200 g fetaost
- 2 dl kvarg
- 1 tsk rosmarin
- flingsalt
- nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skala och skär potatis, squash och paprika i grova bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i en stor smord ungssäker form.
- Ringla över olivolja, salta och peppra. Baka grönsakerna mitt i ugnen 10-15 minuter.
- Sänk värmen till 175°C.
- Mosa osten och blanda med kvarg, rosmarin, salt och peppar. Bred hälften av oströran över laxbitarna.
- Lägg laxen brevid grönsakerna och stek ytterligare 10-12 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
- Servera laxen och grönsakerna med resten av oströran.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration