Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 350 g laxfilé
- 3/4 msk olja
- 1/2 tsk salt
- 1/4 tsk svartpeppar
- 1/2 msk finrivet citronskal
- 4 port spaghetti
- 150 g salladsärtor
- 3 äggulor
- 1 dl finriven parmesan (+ extra till servering)
- 1 dl vispgrädde eller crème fraiche
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1/2 msk finrivet citronskal
- 2 msk hackad dill
- 1/2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 2 dl frysta tinade ärtor
Gör så här:
- Lax: Sätt ugnen på 175°C.
- Lägg laxen i en smord ugnsform. Ringla över olja och strö över salt, peppar och citronskal. Ställ in i ugnen ca 25 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 56°C.
- Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1 dl av kokvattnet (för 4 port).
- Strimla salladsärtorna. Bryt laxen i bitar.
- Vispa ihop äggulor, parmesan, grädde eller crème fraiche, vitlök, citronskal, dill, salt och peppar. Blanda med spaghettin och kokvattnet, värm till en krämig carbonara.
- Vänd ner salladsärtor, ärter och lax. Toppa med riven parmesan.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration