Lax carbonara

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 350 g laxfilé
  • 3/4 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 1/2 msk finrivet citronskal
  • 4 port spaghetti
  • 150 g salladsärtor
  • 3 äggulor
  • 1 dl finriven parmesan (+ extra till servering)
  • 1 dl vispgrädde eller crème fraiche
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1/2 msk finrivet citronskal
  • 2 msk hackad dill
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl frysta tinade ärtor

Gör så här:

  • Lax: Sätt ugnen på 175°C.
  • Lägg laxen i en smord ugnsform. Ringla över olja och strö över salt, peppar och citronskal.  Ställ in i ugnen ca 25 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 56°C.
  • Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1 dl av kokvattnet (för 4 port).
  • Strimla salladsärtorna. Bryt laxen i bitar.
  • Vispa ihop äggulor, parmesan, grädde eller crème fraiche, vitlök, citronskal, dill, salt och peppar. Blanda med spaghettin och kokvattnet, värm till en krämig carbonara.
  • Vänd ner salladsärtor, ärter och lax. Toppa med riven parmesan.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar