Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 700 g mandelpotatis eller annan mjölig potatis
- 100 g kallrökt lax
- 1 påse spenat (à 70 g)
- 1 1/2 dl mjölk
- 1/2 – 3/4 dl matlagningsgrädde
- 2 1/2 msk olivolja
- 1/2 tsk salt
- 2 krm peppar
Gör så här:
- Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten 15–20 minuter. Skär laxen i mindre bitar och spenaten i grova strimlor. Häll av och pressa potatisen med en potatispress i en skål.
- Värm mjölken och grädden i en kastrull. Häll ner i potatisen och vispa med elvisp till ett luftigt mos.
- Blanda i laxen och spenaten. Smaka av med olivolja.
- Krydda med salt och peppar. Servera genast till rätter med kokt eller stekt fisk.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration