Kungshagens laxdröm

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 700 g mandelpotatis eller annan mjölig potatis
  • 100 g kallrökt lax
  • 1 påse spenat (à 70 g)
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1/2 – 3/4 dl matlagningsgrädde
  • 2 1/2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar

Gör så här:

  • Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten 15–20 minuter. Skär laxen i mindre bitar och spenaten i grova strimlor. Häll av och pressa potatisen med en potatispress i en skål.
  • Värm mjölken och grädden i en kastrull. Häll ner i potatisen och vispa med elvisp till ett luftigt mos.
  • Blanda i laxen och spenaten. Smaka av med olivolja.
  • Krydda med salt och peppar. Servera genast till rätter med kokt eller stekt fisk.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar