Kryddstekt regnbågslax i tortilla

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 500 g lax (regnbågslax)
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1 krm spiskummin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 avokado
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm chilipulver
  • 1 krm spiskummin
  • 380 g kokta svarta bönor
  • 150 g majskorn
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 1 msk olivolja
  • 1 lime
  • 1/2 sallad (cosmopolitansallad)
  • 8 tortillabröd

Gör så här:

  • Lax: Tina regnbågslaxen i kylskåp.
  • Dela regnbågslaxen på längden.
  • Blanda kryddorna och krydda fisken med dem.
  • Avokadoröra: Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Mosa ihop avokadon med pressad vitlök och olivolja. Krydda med chilipulver och spiskummin, smaka av med salt.
  • Grönsaker: Skölj bönorna, låt dem och majsen rinna av. Ansa och skiva sellerin tunt. Blanda bönorna och grönsakerna, ringla över olivoljan och pressa över limesaften och vänd runt.
  • Lax: Halstra fisken i en het stekpanna ca 1 minut på varje sida.
  • Till servering: Servera regnsbågslaxen i tortillabrödet med sallad, grönsaker och avokadoröra.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar