Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 500 g lax (regnbågslax)
- 1/2 tsk paprikapulver
- 1/2 tsk gurkmeja
- 1 krm spiskummin
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 avokado
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- 1 krm chilipulver
- 1 krm spiskummin
- 380 g kokta svarta bönor
- 150 g majskorn
- 2 stjälkar stjälkselleri
- 1 msk olivolja
- 1 lime
- 1/2 sallad (cosmopolitansallad)
- 8 tortillabröd
Gör så här:
- Lax: Tina regnbågslaxen i kylskåp.
- Dela regnbågslaxen på längden.
- Blanda kryddorna och krydda fisken med dem.
- Avokadoröra: Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Mosa ihop avokadon med pressad vitlök och olivolja. Krydda med chilipulver och spiskummin, smaka av med salt.
- Grönsaker: Skölj bönorna, låt dem och majsen rinna av. Ansa och skiva sellerin tunt. Blanda bönorna och grönsakerna, ringla över olivoljan och pressa över limesaften och vänd runt.
- Lax: Halstra fisken i en het stekpanna ca 1 minut på varje sida.
- Till servering: Servera regnsbågslaxen i tortillabrödet med sallad, grönsaker och avokadoröra.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration