Kryddstekt lax med papayasallad

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 500 g regnbågslax
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 4 port ris
  • 1 rödlök
  • 1 papaya
  • 1/2 gurka
  • 1 röd peppar
  • 1 lime
  • 1/2 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 kruka koriander
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här:

  • Lax: Tina regnbågslaxen.
  • Blanda kryddorna och strö över laxen.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Papayasallad: Skala och skiva löken. Skala papayan och gurkan. Dela papayan och gröp ur kärnorna, skär den och gurkan i tärningar.
  • Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften. Blanda limesaft och -skal med honung och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  • Plocka korianderbladen och blanda med grönsakerna och dressingen.
  • Yoghurt: Smaka av yoghurten med salt och peppar.
  • Lax: Stek laxen i oljan i en stekpanna någon minut på varje sida.
  • Servera laxen med papayasalladen, ris och yoghurt.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar