Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 500 g regnbågslax
- 1 tsk oregano
- 1 tsk paprikapulver
- 2 krm svartpeppar
- 1/2 tsk salt
- 1 msk olja
- 4 port ris
- 1 rödlök
- 1 papaya
- 1/2 gurka
- 1 röd peppar
- 1 lime
- 1/2 msk honung
- 1 msk olivolja
- salt och peppar
- 1 kruka koriander
- 2 dl matyoghurt
Gör så här:
- Lax: Tina regnbågslaxen.
- Blanda kryddorna och strö över laxen.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Papayasallad: Skala och skiva löken. Skala papayan och gurkan. Dela papayan och gröp ur kärnorna, skär den och gurkan i tärningar.
- Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften. Blanda limesaft och -skal med honung och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
- Plocka korianderbladen och blanda med grönsakerna och dressingen.
- Yoghurt: Smaka av yoghurten med salt och peppar.
- Lax: Stek laxen i oljan i en stekpanna någon minut på varje sida.
- Servera laxen med papayasalladen, ris och yoghurt.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration