Kryddstekt lax med avokadosalsa

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 port laxfilé (à 140 g)
  • olja
  • 4 port ris
  • 2 avokador
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • 150 g majskorn
  • 1 kruka koriander
  • 1 rödlök
  • 1/2 cosmopolitansallad
  • 1 1/2 dl gräddfil

Gör så här:

  • Lax: Blanda spiskummin, chilipulver, paprikapulver, salt och peppar på en tallrik. Vänd försiktigt runt fisken i kryddblandningen, se till att alla sidor blir täckta. Ställ åt sidan.
  • Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Salsa: Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet. Skär det i små tärningar och blanda med citronsaft och olivolja i en skål. Låt majsen rinna av och tillsätt den. Hacka och vänd ner koriandern i salsan. Smaka av med salt och peppar.
  • Tillbehör: Skala och skär löken i tunna ringar. Skär salladen i bitar.
  • Lax: Stek fisken i oljan ca 6 minuter i en stekpanna. Vänd då och då.
  • Servera laxen med salsa, lök, sallad, gräddfil och ris.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration