Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port ris eller annat gryn
- 380 g kokta kikärtor
- 2 msk olivolja
- 2 msk vatten
- 2 msk sesamfrön
- 1 tsk spiskummin
- salt och peppar
- 1 fänkål
- 1 lime
- 1/2 ask ärtskott (à 100 g)
- 4 port lax
- 1 tsk oregano
- 1/2 tsk chilipulver
- 1 tsk paprikapulver
- 1/2 tsk salt
- 1/2 msk olja
Gör så här:
- Tina laxen om fryst används.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Ärtröra: Häll av och spola kikärtorna i kallt vatten och låt rinna av. Mixa slätt med olivolja, vatten och sesamfrön. Krydda med spiskummin, salt och peppar.
- Sallad: Hyvla fänkålen tunt och blanda med pressad lime och ärtskott. Krydda med salt och peppar.
- Lax: Krydda laxen med kryddorna och stek i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida.
- Servera laxen med ris, ärtröra och fånkålssallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration