Kryddstekt lax med ärtröra och fänkål

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port ris eller annat gryn
  • 380 g kokta kikärtor
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 tsk spiskummin
  • salt och peppar
  • 1 fänkål
  • 1 lime
  • 1/2 ask ärtskott (à 100 g)
  • 4 port lax
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 msk olja

Gör så här:

  • Tina laxen om fryst används.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Ärtröra: Häll av och spola kikärtorna i kallt vatten och låt rinna av. Mixa slätt med olivolja, vatten och sesamfrön. Krydda med spiskummin, salt och peppar.
  • Sallad: Hyvla fänkålen tunt och blanda med pressad lime och ärtskott. Krydda med salt och peppar.
  • Lax: Krydda laxen med kryddorna och stek i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida.
  • Servera laxen med ris, ärtröra och fånkålssallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar