Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 500 g potatis
- 2 morötter
- 2 persiljerötter eller palsternackor
- 100 g rotselleri
- 1 purjolök
- 5 dl buljong (vatten och buljongtärning eller fond)
- 33 cl lättöl
- 1 lagerblad
- 2 tsk torkad eller färsk timjan
- 1/2 tsk hel kryddpeppar
- salt och peppar
- 600 g laxfilé i portionsbitar
- 1 msk smör eller margarin
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150°C.
- Skala och skär rotfrukterna och purjolöken i bitar. Koka allt utom purjolöken nästan mjukt i buljong, lättöl och kryddor. Lägg i purjolöken mot slutet och koka mjukt.
- Bryn laxen på båda sidor i en stekpanna med matfett. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen 12-15 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
- Servera de kryddkokta rotfrukterna med stekt lax.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration