Kryddkokta rotfrukter med lax

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 2 morötter
  • 2 persiljerötter eller palsternackor
  • 100 g rotselleri
  • 1 purjolök
  • 5 dl buljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 33 cl lättöl
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk torkad eller färsk timjan
  • 1/2 tsk hel kryddpeppar
  • salt och peppar
  • 600 g laxfilé i portionsbitar
  • 1 msk smör eller margarin

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 150°C.
  • Skala och skär rotfrukterna och purjolöken i bitar. Koka allt utom purjolöken nästan mjukt i buljong, lättöl och kryddor. Lägg i purjolöken mot slutet och koka mjukt.
  • Bryn laxen på båda sidor i en stekpanna med matfett. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen 12-15 minuter eller tills innertemperaturen är 56°C.
  • Servera de kryddkokta rotfrukterna med stekt lax.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar