Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 600 g laxfilé
- 1 vitlöksklyfta
- 4 salladslökar eller purjolök (4 salladslökar motsvarar 1-2 dm purjolök)
- 1 kruka persilja
- 1 kruka färsk koriander (beroende på storlek) eller malen koriander (1 kruka motsvarar 2 krm malen koriander)
- 1 msk finhackad röd chili
- 1 msk färskpressad limejuice eller konc limejuice (1 msk färskpresssad juice motsvarar 2 tsk konc limejuice)
- 2 msk olivolja
- 1 ägg
- 4 stora röda paprikor
- salt
- peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Grovhacka laxen, lägg i en bunke. Skala och pressa ner vitlöken i bunken. Ansa och finstrimla salladslöken/purjon, tillsätt 1-2 dl (för 4 port).
- Grovhacka persiljan och koriandern. Tillsätt det och chilin.
- Rör ner limejuice, olivolja och ev ägg. Smaka av med salt och peppar, blanda väl. Ställ åt sidan.
- Skär 8 (för 4 port) ca 3 cm tjocka ringar av paprikorna. Hacka det överblivna paprikaköttet och använd det till sallad.
- Fyll paprikaringarna med lax-blandningen. Släta till översidan med en blöt stekspade.
- Bryn de laxfyllda ringarna på medelhög värme i stekpanna i ca 2 minuter. Vänd dem därefter och ställ in dem i ugnen på mellersta falsen i 7-8 minuter. Servera gärna med salladsfyllda wraps eller en blandad sallad med lite skivad potatis i.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration