Kryddig laxfärs i paprikaringar

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 salladslökar eller purjolök (4 salladslökar motsvarar 1-2 dm purjolök)
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka färsk koriander (beroende på storlek) eller malen koriander (1 kruka motsvarar 2 krm malen koriander)
  • 1 msk finhackad röd chili
  • 1 msk färskpressad limejuice eller konc limejuice (1 msk färskpresssad juice motsvarar 2 tsk konc limejuice)
  • 2 msk olivolja
  • 1 ägg
  • 4 stora röda paprikor
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Grovhacka laxen, lägg i en bunke. Skala och pressa ner vitlöken i bunken. Ansa och finstrimla salladslöken/purjon, tillsätt 1-2 dl (för 4 port).
  • Grovhacka persiljan och koriandern. Tillsätt det och chilin.
  • Rör ner limejuice, olivolja och ev ägg. Smaka av med salt och peppar, blanda väl. Ställ åt sidan.
  • Skär 8 (för 4 port) ca 3 cm tjocka ringar av paprikorna. Hacka det överblivna paprikaköttet och använd det till sallad.
  • Fyll paprikaringarna med lax-blandningen. Släta till översidan med en blöt stekspade.
  • Bryn de laxfyllda ringarna på medelhög värme i stekpanna i ca 2 minuter. Vänd dem därefter och ställ in dem i ugnen på mellersta falsen i 7-8 minuter. Servera gärna med salladsfyllda wraps eller en blandad sallad med lite skivad potatis i.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar