Kryddig lax med ris och jalapeño

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 4 port laxfilé
  • 2 msk fishtaco kryddmix
  • 2 tsk olja
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • 1/2 ask plommontomater (à 500 g)
  • 1 rödlök
  • 1 dl jalapeño
  • 1 1/2 dl gräddfil

Gör så här:

  • Tina laxen (om fryst används).
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Fisk: Skär laxen i ca 1 1/2 cm stora bitar. Vänd försiktigt fisken runtom i kryddmixen, se till att alla sidor blir täckta.
  • Till servering: Låt majsen rinna av. Skär jalapeñon i skivor och skär tomaterna i små tärningar. Skala och hacka löken.
  • Stek fisken runt om i oljan i en stekpanna ca 3 minuter.
  • Servera den kryddstekta laxen med alla tillbehör.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar