Krispig lax med rädisor och persiljekräm

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port laxfilé (à 140 g)
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 ägg
  • 2 dl panko
  • 2 msk olja
  • 900 g potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka persilja
  • 250 g kvarg
  • 125 g rädisor
  • 150 g salladsärtor
  • 1/2 romansallad
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk olivolja

Gör så här:

  • Tina laxen.
  • Sätt ugnen på 225˚C.
  • Potatis: Dela potatisen och blanda den med oljan. Krydda med salt och peppar. Häll ut den på en plåt och rosta mitt i ugnen cirka 30 minuter.
  • Persiljekräm: Hacka persiljan och blanda med kvarg, smaka av med salt och peppar.
  • Sallad: Skär rädisorna i skivor eller klyftor och dela salladsärterna på längden.
  • Koka upp en kastrull med saltat vatten och koka salladsärterna mjuka någon minut. Låt dem rinna av. Skär salladen grovt. Blanda den med rädisorna och ärterna. Vänd ner vinäger, olivolja, smaka av med salt och peppar.
  • Lax: Dela laxen på längden. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik. Knäck äggen och vispa ihop dem för sig i en djup tallrik. Lägg pankon på en tallrik.
  • Vänd laxen först i vetemjölsblandningen sedan i äggen och sist i pankon.
  • Stek laxen i oljan i en stekpanna några minuter på varje sida.
  • Servera laxen med rostad potatis, persiljekräm och sallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration