Krämiga currynudlar med lax och paprika

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 2 röda paprikor
  • 600 g laxfilé
  • 4 port äggnudlar
  • 1 msk olja
  • 2 tsk curry
  • 1 burk kokosmjölk (à 200 ml)
  • salt
  • peppar
  • 1 lime
  • 1 kruka koriander

Gör så här:

  • Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.
  • Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar.
  • Skär bort skinnet från laxen och skär den i stora tärningar.
  • Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  • Stek paprikan i en stor kastrull i hälften av oljan. Häll i curryn och låt steka någon minut. Rör ner kokosmjölken. Koka upp och smaka av med salt, peppar och saft från limen.
  • Stek laxen i en stekpanna i resten av oljan. Krydda med salt och peppar.
  • Blanda ner nudlarna i kastrullen med kokosmjölken.
  • Servera de krämiga nudlarna med laxen och koriander.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar