Krämig laxpasta med svartkål

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 500 g färsk pasta gärna fettuccini
  • 1 silverlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g rimmad lax
  • 1 citron
  • ca 200 g färsk svartkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 80 g solroskärnor

Gör så här:

  • Börja med att koka upp saltat vatten till pastan i en stor kastrull.
  • Skala, dela och skär löken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Skär laxen i breda strimlor. Skär citronen i klyftor.
  • Fräs lök, vitlök och svartkålen glansig i olivoljan i en stekpanna.
  • Tillsätt buljong och grädde, låt sjuda ca 5 minuter, rör då och då. Smaka av med salt och peppar. Strö över solrosfröna. Håll varmt.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Servera pastan med svartkålssås, lax och citronklyftor.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar