Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 500 g färsk pasta gärna fettuccini
- 1 silverlök
- 1 vitlöksklyfta
- 200 g rimmad lax
- 1 citron
- ca 200 g färsk svartkål
- 2 msk olivolja
- 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
- 2 dl vispgrädde
- salt och peppar
- 80 g solroskärnor
Gör så här:
- Börja med att koka upp saltat vatten till pastan i en stor kastrull.
- Skala, dela och skär löken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Skär laxen i breda strimlor. Skär citronen i klyftor.
- Fräs lök, vitlök och svartkålen glansig i olivoljan i en stekpanna.
- Tillsätt buljong och grädde, låt sjuda ca 5 minuter, rör då och då. Smaka av med salt och peppar. Strö över solrosfröna. Håll varmt.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Servera pastan med svartkålssås, lax och citronklyftor.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration