Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 520 g laxfilé med citron och örtkrydda
- 1 1/2 dl mjölk
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 2 tsk majsstärkelse
- 1/2 fiskbuljongtärning
- 4 port spaghetti
- 250 g gröna ärtor
- salt
- peppar
Gör så här:
- Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
- Skär bort skinnet från laxen och skär den i tärningar.
- Blanda mjölk, grädde och majsstärkelse i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Smula i buljongtärningen.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt ärtorna när pastan har kokat klart och låt stå någon minut tills ärtorna har tinat och blivit varma. Häll därefter av i ett durkslag.
- Lägg ner laxen i såsen, koka upp och låt den sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Häll såsen över pastan och servera.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration