Krämig laxpasta med gröna ärtor

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 520 g laxfilé med citron och örtkrydda
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • 4 port spaghetti
  • 250 g gröna ärtor
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  • Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  • Skär bort skinnet från laxen och skär den i tärningar.
  • Blanda mjölk, grädde och majsstärkelse i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Smula i buljongtärningen.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt ärtorna när pastan har kokat klart och låt stå någon minut tills ärtorna har tinat och blivit varma. Häll därefter av i ett durkslag.
  • Lägg ner laxen i såsen, koka upp och låt den sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Häll såsen över pastan och servera.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar