Krämig laxgryta med räkor och dill

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g fast potatis
  • 2 morötter
  • 1/2 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 360 g räkor i lake
  • 1 msk olja
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 dl spad från räkorna
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 portionsbitar lax (à 140 g)
  • salt
  • cayennepeppar
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Skala och skiva morötterna. Ansa, dela och skiva purjolöken. Tärna paprikan. Låt räkorna rinna av men spara spadet.
  • Fräs grönsakerna i olivoljan i en stor kastrull. Sänk värmen och tillsätt vinet och låt det koka 2 minuter.
  • Blanda majsärkelsen med räkspadet och rör ner tillsammans med grädden. Låt koka upp under omrörning.
  • Skär laxen i tärningar, ca 2 x 2 cm. Tillsätt den i grytan och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  • Hacka dillen.
  • Vänd ner räkor och dill och låt det bli varmt.
  • Servera grytan med potatisen.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar