Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g fast potatis
- 2 morötter
- 1/2 purjolök
- 1 röd paprika
- 360 g räkor i lake
- 1 msk olja
- 1 dl vitt matlagningsvin
- 1 msk majsstärkelse
- 2 dl spad från räkorna
- 2 dl vispgrädde
- 2 portionsbitar lax (à 140 g)
- salt
- cayennepeppar
- 1 ask färsk dill (à 20 g)
Gör så här:
- Koka potatisen.
- Skala och skiva morötterna. Ansa, dela och skiva purjolöken. Tärna paprikan. Låt räkorna rinna av men spara spadet.
- Fräs grönsakerna i olivoljan i en stor kastrull. Sänk värmen och tillsätt vinet och låt det koka 2 minuter.
- Blanda majsärkelsen med räkspadet och rör ner tillsammans med grädden. Låt koka upp under omrörning.
- Skär laxen i tärningar, ca 2 x 2 cm. Tillsätt den i grytan och låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och cayennepeppar.
- Hacka dillen.
- Vänd ner räkor och dill och låt det bli varmt.
- Servera grytan med potatisen.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration