Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port laxfilé (à 140 g)
- 4 port ris eller annat gryn
- 1/2 tsk salt
- 2 dl crème fraiche (senap/ vitt vin/ schalottenlök)
- 1/2 dl mjölk
- peppar
- 250 g sojabönor
- 65 g mangoldskott
Gör så här:
- Tina laxen.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Ta laxen ur förpackningen och torka den torr. Strö saltet i en torr och het stekpanna och halstra laxen ca 3 minuter på varje sida. Sänk sedan värmen och tillsätt crème fraiche och mjölk och smaka av med peppar. Låt sjuda ca 2 minuter.
- Värm sojabönorna enligt anvisningen på förpackningen.
- Servera laxen med bönor, ris och mangoldskott.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration