Krämig lax med sojabönor

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port laxfilé (à 140 g)
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl crème fraiche (senap/ vitt vin/ schalottenlök)
  • 1/2 dl mjölk
  • peppar
  • 250 g sojabönor
  • 65 g mangoldskott

Gör så här:

  • Tina laxen.
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Ta laxen ur förpackningen och torka den torr. Strö saltet i en torr och het stekpanna och halstra laxen ca 3 minuter på varje sida. Sänk sedan värmen och tillsätt crème fraiche och mjölk och smaka av med peppar. Låt sjuda ca 2 minuter.
  • Värm sojabönorna enligt anvisningen på förpackningen.
  • Servera laxen med bönor, ris och mangoldskott.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar