Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 1 silverlök
- 1 vitlöksklyfta
- ca 500 g varmrökt lax
- 1 citron
- 4 port pasta (gärna färsk penne rigate)
- ca 200 g skuren färsk svartkål
- 2 msk olivolja
- 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
- 2 dl vispgrädde
- salt och peppar
- 80 g solrosfrön
- 250 g körsbärstomater
- 1 ask färsk dill (à 20 g)
Gör så här:
- Koka upp saltat vatten till pastan i en stor kastrull.
- Skala, dela och skär löken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Bryt laxen i bitar. Skär citronen i klyftor.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Fräs lök, vitlök och svartkål glansig i olivoljan i en stekpanna. Tillsätt buljong och grädde. Låt sjuda ca 5 minuter, rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Strö över solrosfröna. Håll varmt.
- Skär tomaterna i halvor och hacka dillen.
- Servera pastan med svartkålssås, lax, tomater, dill och citronklyftor.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration