Krämig kålpasta med varmrökt lax

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1 silverlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 500 g varmrökt lax
  • 1 citron
  • 4 port pasta (gärna färsk penne rigate)
  • ca 200 g skuren färsk svartkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 80 g solrosfrön
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 ask färsk dill (à 20 g)

Gör så här:

  • Koka upp saltat vatten till pastan i en stor kastrull.
  • Skala, dela och skär löken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Bryt laxen i bitar. Skär citronen i klyftor.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Fräs lök, vitlök och svartkål glansig i olivoljan i en stekpanna. Tillsätt buljong och grädde. Låt sjuda ca 5 minuter, rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Strö över solrosfröna. Håll varmt.
  • Skär tomaterna i halvor och hacka dillen.
  • Servera pastan med svartkålssås, lax, tomater, dill och citronklyftor.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar