Krämig gravlaxpasta med citron och grönkål

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 500 g pasta (gärna tagliolini)
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 300 g färsk grönkål
  • 200 g gravad lax
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vatten
  • 50 g rostade mandelspån
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 citron
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Börja med att koka upp lättsaltat vatten till pastan i en stor kastrull.
  • Skala, dela och skär löken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Skölj grönkålen noga och låt den rinna av. Skär laxen i strimlor.
  • Fräs lök och vitlök mjuk och glansig i hälften av olivoljan i stekpannan. Ta upp och lägg på en tallrik. Fortsätt fräsa grönkålen i resten av oljan 3–5 minuter under omrörning. Tillsätt vatten och låt nästan all vätska koka in. Blanda ner lökfräs, mandelspån, lax och crème fraiche. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar. Håll varmt.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Servera pastan med lax- och grönkålssåsen.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar