Klassisk laxpudding

Tillagningstid: Över 60 min

4 portioner

Ingredienser

  • ca 250 g rimmad lax i tunna skivor
  • 900 g oskalad potatis
  • 1 gul lök
  • 1 kruka dill
  • 4 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör + lite skirat smör till serveringen
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmalen vitpeppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på  200°C.
  • Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna.
  • Skala och finhacka löken. Grovhacka dillen.
  • Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar.
  • Skala potatisen och skär den i 1/2 cm tjocka skivor. Smöra en ugnssäker 2-liters form (för 4 port), gärna springform.
  • Varva potatis, lax, hackad lök och dill. Understa och översta lagret ska vara potatis. Häll över äggblandningen. Klicka över smör.
  • Tillaga i ugnen ca 45 minuter. Ta ut och låt svalna något. Servera med skirat smör.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar