Tillagningstid: Över 60 min
4 portioner
Ingredienser
- ca 250 g rimmad lax i tunna skivor
- 900 g oskalad potatis
- 1 gul lök
- 1 kruka dill
- 4 ägg
- 3 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
- 50 g smör + lite skirat smör till serveringen
- 1 tsk salt
- 1 krm grovmalen vitpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna.
- Skala och finhacka löken. Grovhacka dillen.
- Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar.
- Skala potatisen och skär den i 1/2 cm tjocka skivor. Smöra en ugnssäker 2-liters form (för 4 port), gärna springform.
- Varva potatis, lax, hackad lök och dill. Understa och översta lagret ska vara potatis. Häll över äggblandningen. Klicka över smör.
- Tillaga i ugnen ca 45 minuter. Ta ut och låt svalna något. Servera med skirat smör.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration