Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 1 fänkål
- 2 morötter
- 1/2 apelsin
- 1 msk olivolja
- salt och peppar
- 4 port pasta (gärna tagliatelle)
- 125 g färskost pepparrot
- 2 dl mjölk
- 400 g kallrökt lax
- 65 g mâchesallad
Gör så här:
- Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
- Fänkålssallad: Ansa och strimla fänkålen tunt. Skala morötterna och skala sedan till breda ”morotsnudlar” med en potatisskalare. Lägg fänkål och morötter i en skål med iskallt vatten för att bli krispiga innan de läggs i dressingen.
- Riv apelsinskalet och pressa ur saften, blanda det med olivoljan i en skål där grönsakerna får plats. Smaka av med salt och peppar.
- Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag. Värm färskosten och mjölken i pastakastrullen, krydda med salt och peppar. Vänd ner pastan i såsen.
- Låt fänkål och ”morotsnudlar” rinna av ordentligt. Vänd ner dem i dressingen.
- Servera laxen med pasta och sallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration