Kallrökt laxpasta med pepparrot och fänkålssallad

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1 fänkål
  • 2 morötter
  • 1/2 apelsin
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 4 port pasta (gärna tagliatelle)
  • 125 g färskost pepparrot
  • 2 dl mjölk
  • 400 g kallrökt lax
  • 65 g mâchesallad

Gör så här:

  • Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  • Fänkålssallad: Ansa och strimla fänkålen tunt. Skala morötterna och skala sedan till breda ”morotsnudlar” med en potatisskalare. Lägg fänkål och morötter i en skål med iskallt vatten för att bli krispiga innan de läggs i dressingen.
  • Riv apelsinskalet och pressa ur saften, blanda det med olivoljan i en skål där grönsakerna får plats. Smaka av med salt och peppar.
  • Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag. Värm färskosten och mjölken i pastakastrullen, krydda med salt och peppar. Vänd ner pastan i såsen.
  • Låt fänkål och ”morotsnudlar” rinna av ordentligt. Vänd ner dem i dressingen.
  • Servera laxen med pasta och sallad.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar