Kallrökt laxpasta med bellaverde och caviar

Tillagningstid: Under 30 min

2 portioner

Ingredienser

  • 1/2 ask färsk dill (à 20 g)
  • 150 g skivad, kallrökt lax
  • 250 g färsk pasta (gärna reginette)
  • 200 g bellaverde (broccoli)
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • peppar
  • 1/2 citron
  • 1/2 ask ärtskott (à 100 g)
  • 75 g röd caviar

Gör så här:

  • Sätt på en kastrull med vatten till pastan och bellaverden.
  • Hacka dillen. Skär laxen i strimlor.
  • Koka pastan och bellaverden i 3 minuter och häll av i ett durkslag.
  • Sätt tillbaka kastrullen på plattan och häll i grädden, låt koka upp.
  • Rör ner lax och dill i grädden. Låt det bli varmt. Smaka av med peppar.
  • Skär citronen i klyftor.
  • Servera pastan och bellaverden med laxsåsen, ärtskott, citron och caviar.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar