Inkokt lax med pressgurka och potatis

Tillagningstid: Under 45 min

2 portioner

Ingredienser

  • 450 g potatis (gärna cecile)
  • 1/2 gurka
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk vatten
  • 2 tsk ättika
  • 2 krm salt
  • 1 ask färsk dill
  • 1 dl smetana
  • 1 krm peppar
  • 1/2 knippe rädisor
  • 270 g inkokt lax

Gör så här:

  • Skala och koka potatisen.
  • Skala och skiva gurkan tunt. Blanda socker, vatten, ättika, och salt. Vänd ner gurkan.
  • Hacka dillen och blanda den i smetana och i gurkan. Krydda med salt och peppar.
  • Ansa och dela rädisorna.
  • Servera laxen med potatis, gurka, dillsås och rädisor.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar