Inkokt lax med örtsås

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 600 g laxfilé
  • 1 l vatten
  • 1/2 dl ättika 12%
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 1/2 msk salt
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 dl sojabaserad crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk flytande honung
  • salt
  • peppar
  • 1/2 kruka sallad

Gör så här:

  • Koka potatisen.
  • Inkokt lax: Skär bort skinnet från laxen och skär den i portionsbitar.
  • Koka upp vatten, ättika, pepparkorn och salt i en kastrull. Koka i ca 10 minuter.
  • Lägg i laxen och dra av kastrullen från värmen. Låt stå ca 10 minuter i den varma lagen.
  • Örtsås: Hacka basilikan och blanda med fraichen, senapen och honungen. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär salladen i bitar.
  • Servera laxen med potatis, sallad och örtsås.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar