Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis
- 600 g laxfilé
- 1 l vatten
- 1/2 dl ättika 12%
- 1 tsk vitpepparkorn
- 1/2 msk salt
- 1/2 kruka basilika
- 2 dl sojabaserad crème fraiche
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk flytande honung
- salt
- peppar
- 1/2 kruka sallad
Gör så här:
- Koka potatisen.
- Inkokt lax: Skär bort skinnet från laxen och skär den i portionsbitar.
- Koka upp vatten, ättika, pepparkorn och salt i en kastrull. Koka i ca 10 minuter.
- Lägg i laxen och dra av kastrullen från värmen. Låt stå ca 10 minuter i den varma lagen.
- Örtsås: Hacka basilikan och blanda med fraichen, senapen och honungen. Smaka av med salt och peppar.
- Skär salladen i bitar.
- Servera laxen med potatis, sallad och örtsås.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration