Inkokt lax med ärtkräm och krasse

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g sommarpotatis
  • 1 l vatten
  • 2 tsk salt
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 600 g lax
  • 250 g gröna ärtor
  • 1/2 dl yoghurt (10%)
  • salt
  • peppar
  • 1 ask krasse
  • 65 g mâchesallad

Gör så här:

  • Tina ärtorna.
  • Skölj och koka potatisen.
  • Lax: Koka upp vatten, salt och vinäger i en vid kastrull med lock. Tag bort kastrullen från värmen. Skär laxen i 3×3 cm kuber och lägg ned i lagen. Lägg på ett lock och låt dra i 8-10 minuter.
  • Ärtkräm: Mixa ärterna i en matberedare tillsammans med yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  • Klipp krassen.
  • Lax: Lyft upp laxen från lagen.
  • Servera laxen med potatis, ärtkräm, sallad och krasse.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar