Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g sommarpotatis
- 1 l vatten
- 2 tsk salt
- 4 msk vitvinsvinäger
- 600 g lax
- 250 g gröna ärtor
- 1/2 dl yoghurt (10%)
- salt
- peppar
- 1 ask krasse
- 65 g mâchesallad
Gör så här:
- Tina ärtorna.
- Skölj och koka potatisen.
- Lax: Koka upp vatten, salt och vinäger i en vid kastrull med lock. Tag bort kastrullen från värmen. Skär laxen i 3×3 cm kuber och lägg ned i lagen. Lägg på ett lock och låt dra i 8-10 minuter.
- Ärtkräm: Mixa ärterna i en matberedare tillsammans med yoghurten och smaka av med salt och peppar.
- Klipp krassen.
- Lax: Lyft upp laxen från lagen.
- Servera laxen med potatis, ärtkräm, sallad och krasse.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration