Hoisinstekt lax med gröna bönor

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 1/2 påse frysta haricots verts (bönor) (à 600 g)
  • 1 burk minimajs (à 425 g)
  • 4 port laxfilé
  • 1/2 tsk olja
  • 210 ml hoisinsås
  • 1/2 dl vatten

Gör så här:

  • Tina laxen (om fryst används).
  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Koka bönorna enligt anvisningen på förpackningen.
  • Lax: Låt majsen rinna av.
  • Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida eller tills laxens innertemperatur är 56°C. Häll i hoisinsås, vatten och majs och vänd runt och låt det bli varmt.
  • Servera laxen med ris, minimajs och bönor.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar