Hoisin- och sesamlax

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 laxkotletter (à 150 g)
  • salt och peppar
  • 1 dl hoisinsås (på flaska)
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 limefrukt till garnering
  • färsk pasta
  • broccoli

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Krydda laxkotletterna med salt och peppar. Pensla över- och undersidan med hoisinsås och lägg över i en ugnssäker form.
  • Rosta sesamfröna i en torr, het panna. Strö dem på laxkotletterna och ställ in i ugnen i ca 10 minuter.
  • Garnera med limeskivor.
  • Till servering: Servera med färsk pasta och broccoli.
  • I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar