Hickorygrillat laxspett med majs och avokadosalsa

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1 burk kidneybönor (à 400 g)
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • 1 burk tomatsalsa (à 300 g)
  • salt och peppar
  • 1 lime
  • 1 avokado
  • 500 g lax i tärningar
  • 4 träspett
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 dl hickorysås

Gör så här:

  • Skala och hacka löken. Häll av spadet från bönorna och majsen. Skölj bönorna.
  • Blanda lök, kidneybönor, majs och tomatsalsa. Smaksätt med salt, peppar och limesaft. Dela avokadon, ta bort kärnan och skalet. Skär den i tärningar. Blanda ner den i salsan.
  • Trä upp laxtärningarna på spetten. Stek eller grilla spetten i en stekpanna med olja, ca 1 minut/sida. Pensla med hickorysås under tiden.
  • Servera laxspetten i tortillabröd med salsa, bakad potatis och gräddfil.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar