Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 1 rödlök
- 1 burk kidneybönor (à 400 g)
- 1 burk majskorn (à 340 g)
- 1 burk tomatsalsa (à 300 g)
- salt och peppar
- 1 lime
- 1 avokado
- 500 g lax i tärningar
- 4 träspett
- 1 msk rapsolja
- 1/2 dl hickorysås
Gör så här:
- Skala och hacka löken. Häll av spadet från bönorna och majsen. Skölj bönorna.
- Blanda lök, kidneybönor, majs och tomatsalsa. Smaksätt med salt, peppar och limesaft. Dela avokadon, ta bort kärnan och skalet. Skär den i tärningar. Blanda ner den i salsan.
- Trä upp laxtärningarna på spetten. Stek eller grilla spetten i en stekpanna med olja, ca 1 minut/sida. Pensla med hickorysås under tiden.
- Servera laxspetten i tortillabröd med salsa, bakad potatis och gräddfil.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration