Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 1/2 purjolök
- 2 morötter
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 röd spansk peppar
- 3 tomater
- 100 g färska champinjoner
- 2 msk olja
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk fisksås
- 1 msk sweet chili
- 9 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
- ca 300 g färsk laxfilé
- 1 burk musslor i vatten (1 burk motsvarar 225 g)
- 1/2 dl pressad limesaft
- risnudlar
- färsk koriander
Gör så här:
- Skölj purjolöken, skala morötter och vitlök. Skiva purjolöken och morötterna i sneda skivor. Hacka vitlöken.
- Strimla chilin, skär tomaterna i grova tärningar och champinjonerna i tjocka skivor.
- Fräs purjo, morötter och vitlök i oljan i en gryta. Tillsätt chili, tomater, tomatpuré, fisksås, sweet chili och buljong. Låt det koka sakta ca 10 minuter.
- Skär bort skinnet från laxen och skär den i tärningar. Lägg i champinjoner och lax, låt det sjuda några minuter tills fisken är klar. Häll i musslorna med spadet och låt det bli varmt.
- Smaksätt med limesaft.
- Till servering: Servera med risnudlar och gärna grovhackad koriander.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration