Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port ris
- 250 g gröna ärtor
- 1 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl strimlade soltorkade tomater
- salt och peppar
- ca 600 g laxfilé
- 2 tsk peruvian chili- och lime (krydda)
- 1 lime
- 1/2 cosmopolitan eller romansallad
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Koka upp vatten i en kastrull och lägg i ärterna och låt dem koka 1-2 minuter så de är tinade och varma. Häll av vattnet.
- Mixa ärterna och olivoljan till en grov puré i en matberedare eller med en stavmixer och pressa i vitlöken.
- Blanda tomaterna med ärtpurén. Smaka av med salt och peppar.
- Skär laxen i 8 skivor (för 4 port). Halstra dem i en het stekpanna med lite salt ca 2 minuter på varje sida. Krydda med chili- och limekryddan, salt och peppar.
- Skär limen i klyftor. Ansa, lossa och dela salladsbladen.
- Servera laxen med ris, grönärtkräm, sallad och limeklyftor.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration