Halstrad lax och grönärtkräm med soltorkade tomater

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 250 g gröna ärtor
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl strimlade soltorkade tomater
  • salt och peppar
  • ca 600 g laxfilé
  • 2 tsk peruvian chili- och lime (krydda)
  • 1 lime
  • 1/2 cosmopolitan eller romansallad

Gör så här:

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Koka upp vatten i en kastrull och lägg i ärterna och låt dem koka 1-2 minuter så de är tinade och varma. Häll av vattnet.
  • Mixa ärterna och olivoljan till en grov puré i en matberedare eller med en stavmixer och pressa i vitlöken.
  • Blanda tomaterna med ärtpurén. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär laxen i 8 skivor (för 4 port). Halstra dem i en het stekpanna med lite salt ca 2 minuter på varje sida. Krydda med chili- och limekryddan, salt och peppar.
  • Skär limen i klyftor. Ansa, lossa och dela salladsbladen.
  • Servera laxen med ris, grönärtkräm, sallad och limeklyftor.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar