Halstrad lax med vitlöksyoghurt

Tillagningstid: Under 30 min

2 portioner

Ingredienser

  • 2 port grynblandning (gärna orzomix)
  • 1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • salt
  • peppar
  • 1 hjärtsallad
  • 2 krm salt
  • 2 port laxfilé (à 150 g)

Gör så här:

  • Koka grynen enligt anvisningen på förpackningen men i lite extra vatten.
  • Ansa och koka sockerärtorna tillsammans med grynen, de sista 3 minuterna på grynens koktid.
  • Pressa vitlöken i yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  • Skär salladen i klyftor.
  • Strö saltet i stekpannan och stek laxen på saltet ca 4 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen på fisken är 54°C.
  • Servera gryn och sockerärtor med lax, sallad och yoghurt.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar