Tillagningstid: Under 30 min
2 portioner
Ingredienser
- 2 port grynblandning (gärna orzomix)
- 1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl matyoghurt
- salt
- peppar
- 1 hjärtsallad
- 2 krm salt
- 2 port laxfilé (à 150 g)
Gör så här:
- Koka grynen enligt anvisningen på förpackningen men i lite extra vatten.
- Ansa och koka sockerärtorna tillsammans med grynen, de sista 3 minuterna på grynens koktid.
- Pressa vitlöken i yoghurten och smaka av med salt och peppar.
- Skär salladen i klyftor.
- Strö saltet i stekpannan och stek laxen på saltet ca 4 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen på fisken är 54°C.
- Servera gryn och sockerärtor med lax, sallad och yoghurt.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration