Halstrad lax med slaw på hjärtsallad

Tillagningstid: Under 30 min

2 portioner

Ingredienser

  • 1 hjärtsalladshuvud
  • 125 g rädisor
  • 1/2 dl soja- och chilimajonnäs
  • 1/2 msk sesamfrö
  • salt
  • peppar
  • 2 port färska äggnudlar
  • 2 port laxfilé (à ca 150 g)

Gör så här:

  • Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.
  • Ansa och skiva salladen och rädisorna tunt.
  • Blanda grönsakerna med majonnäsen och sesamfröna, smaka av med salt och peppar.
  • Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  • Halstra laxen i en het torr panna i lite salt i ca 6 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C, vänd då och då. Krydda laxen med peppar.
  • Servera laxen med nudlar och slaw.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar