Tillagningstid: Under 30 min
2 portioner
Ingredienser
- 450 g potatis
- 1/2 förp salladsärtor (à 150 g)
- 1 förp färsk dill (à 20 g)
- 2 port laxfilé (à 150 g)
- 1 tsk olja
- salt
- peppar
- 1 förp kyld sås (gärna senap & dragonsås, à 175 g)
- 1/2 förp finbladig grönkål (à 65 g)
Gör så här:
- Koka potatisen. Låt salladsärtorna koka tillsammans med potatisen 4 minuter i slutet av potatisens koktid.
- Hacka dillen och rulla laxen i hacket.
- Stek laxen i oljan i en stekpanna, ca 2 minuter per sida eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C. Krydda med salt och peppar.
- Servera laxen med potatis, sockerärtor, sås och grönkål.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration