Halstrad lax med senap- och dragonsås

Tillagningstid: Under 30 min

2 portioner

Ingredienser

  • 450 g potatis
  • 1/2 förp salladsärtor (à 150 g)
  • 1 förp färsk dill (à 20 g)
  • 2 port laxfilé (à 150 g)
  • 1 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 förp kyld sås (gärna senap & dragonsås, à 175 g)
  • 1/2 förp finbladig grönkål (à 65 g)

Gör så här:

  • Koka potatisen. Låt salladsärtorna koka tillsammans med potatisen 4 minuter i slutet av potatisens koktid.
  • Hacka dillen och rulla laxen i hacket.
  • Stek laxen i oljan i en stekpanna, ca 2 minuter per sida eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C. Krydda med salt och peppar.
  • Servera laxen med potatis, sockerärtor, sås och grönkål.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar