Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 1 mango
- 2 avokado
- 1/2 rödlök
- 1/2 gurka
- 1 lime
- salt och peppar
- 1 msk olivolja
- 4 port ris eller annat gryn
- 1/2 isbergssallad
- ca 600 g laxfilé
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 msk honung
- 1 msk soja
- 1 msk vatten
- 1 tsk olja
Gör så här:
- Salsa: Skala mangon och skär den i tärningar. Dela och kärna ur avokadorna, gröp ur avokadoköttet och tärna det.
- Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skala och tärna gurkan. Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften.
- Blanda alla ingredienser till salsan. Smaka av med limeskal och -saft, salt och peppar.
- Ris och sallad: Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skär salladen i strimlor.
- Lax: Skär bort skinnet på laxen och skär den i stora tärningar. Skala och riv ingefäran.
- Blanda ingefära, honung, soja och vatten.
- Stek laxtärningarna i oljan i en stekpanna några minuter runt om. Häll över sojablandningen och koka upp. Krydda med salt och peppar.
- Servera laxen med salsa, sallad och ris.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration