Halstrad lax med mango och avokadosalsa

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 1 mango
  • 2 avokado
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 gurka
  • 1 lime
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1/2 isbergssallad
  • ca 600 g laxfilé
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk honung
  • 1 msk soja
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk olja

Gör så här:

  • Salsa: Skala mangon och skär den i tärningar. Dela och kärna ur avokadorna, gröp ur avokadoköttet och tärna det.
  • Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skala och tärna gurkan. Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften.
  • Blanda alla ingredienser till salsan. Smaka av med limeskal och -saft, salt och peppar.
  • Ris och sallad: Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär salladen i strimlor.
  • Lax: Skär bort skinnet på laxen och skär den i stora tärningar. Skala och riv ingefäran.
  • Blanda ingefära, honung, soja och vatten.
  • Stek laxtärningarna i oljan i en stekpanna några minuter runt om. Häll över sojablandningen och koka upp. Krydda med salt och peppar.
  • Servera laxen med salsa, sallad och ris.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar