Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port laxfilé
- 900 g potatis
- 250 g broccoli
- 3 tomater
- 1 kruka basilika
- 130 g tapenad paprika, zucchini, aubergine
- salt
- peppar
- 65 g röd mangold
Gör så här:
- Tina laxen (om fryst används).
- Skala och koka potatisen. Dela den gärna.
- Ansa och skär broccolin i bitar. Koka den med potatisen ca 4 minuter.
- Skär tomaterna i bitar och plocka bladen från basilikan.
- Blanda potatis, broccoli, tomater, basilika och tapenade. Smaka av med salt och peppar.
- Halstra laxen i en het stekpanna med lite salt ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
- Servera laxen med tapenadepotatis och mangold.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration