Halstrad lax med ljummen tapenadepotatis

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 port laxfilé
  • 900 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 3 tomater
  • 1 kruka basilika
  • 130 g tapenad paprika, zucchini, aubergine
  • salt
  • peppar
  • 65 g röd mangold

Gör så här:

  • Tina laxen (om fryst används).
  • Skala och koka potatisen. Dela den gärna.
  • Ansa och skär broccolin i bitar. Koka den med potatisen ca 4 minuter.
  • Skär tomaterna i bitar och plocka bladen från basilikan.
  • Blanda potatis, broccoli, tomater, basilika och tapenade. Smaka av med salt och peppar.
  • Halstra laxen i en het stekpanna med lite salt ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  • Servera laxen med tapenadepotatis och mangold.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar