Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 port ris
- 2 förp snackmorötter (à 200 g)
- 1 msk riven färsk ingefära
- 2 msk smör
- 1/2 msk strösocker
- salt
- peppar
- 1/2 kruka gräslök
- 1/2 citron
- 3 dl gräddfil
- 1/2 tsk salt
- 4 port laxfilé (à 140 g)
- 65 g mâchesallad
Gör så här:
- Tina fisken (om fryst används).
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Ansa och dela eventuellt morötterna på längden (om de är tjocka). Skala och riv ingefäran.
- Stek morötterna i smöret i en stekpanna ca 10 minuter. Strö på socker och stek en stund till, så att morötterna blir glacerade. Rör i ingefära och krydda med salt och peppar. Stek ytterligare några minuter.
- Hacka gräslöken och riv yttersta skalet av citronen. Blanda gräslök och citronskal med gräddfil. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
- Strö saltet i en torr stekpanna och halstra laxen ca 3 minuter på varje sida, tills innertemperaturen på laxen är 54°C. Krydda med peppar.
- Servera laxen med ris, morötter, gräddfil och sallad.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration