Halstrad lax med dillglacerade morötter och senapskräm

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis (gärna amandine)
  • 600 g laxfilé
  • salt
  • peppar
  • 500 g små morötter
  • 2 msk smör
  • 1/2 msk strösocker
  • 1 förp färsk dill (à 20 g)
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 65 g finbladig grönkål

Gör så här:

  • Skala och koka potatisen.
  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Skär laxen i portionsbitar och lägg i en ugnsform. Krydda med salt och peppar och sätt in mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills innertemperaturen på laxen är 54°C.
  • Ansa och dela eventuellt morötterna på längden (om de är tjocka).
  • Stek morötterna i smöret i en stekpanna ca 10 minuter på medelvärme. Strö på socker och stek en stund till, så att morötterna blir glacerade. Hacka och rör i dillen och krydda med salt och peppar.
  • Blanda senap och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera laxen med potatis, morötter, senapskräm och grönkål.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar