Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g potatis (gärna amandine)
- 600 g laxfilé
- salt
- peppar
- 500 g små morötter
- 2 msk smör
- 1/2 msk strösocker
- 1 förp färsk dill (à 20 g)
- 1 msk dijonsenap
- 2 dl lätt crème fraiche
- 65 g finbladig grönkål
Gör så här:
- Skala och koka potatisen.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skär laxen i portionsbitar och lägg i en ugnsform. Krydda med salt och peppar och sätt in mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills innertemperaturen på laxen är 54°C.
- Ansa och dela eventuellt morötterna på längden (om de är tjocka).
- Stek morötterna i smöret i en stekpanna ca 10 minuter på medelvärme. Strö på socker och stek en stund till, så att morötterna blir glacerade. Hacka och rör i dillen och krydda med salt och peppar.
- Blanda senap och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
- Servera laxen med potatis, morötter, senapskräm och grönkål.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration