Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 portionsbitar lax à 125 g
- 4 port couscous eller annat gryn
- 250 g broccoli
- salt och peppar
- 1/2 gurka
- 1 citron
- 1 msk olivolja
- 1 msk smör eller margarin
- 2 msk hackad dill
- 2 dl matyoghurt
Gör så här:
- Tina laxen.
- Koka couscous eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen. Ansa broccolin och bryt den i buketter. Koka dem några minuter i saltat vatten. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Tvätta och riv skalet av citronen och pressa ur saften.
- Blanda couscous med citronskal och olivolja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Blanda ner broccolin och gurkan. Stek laxen i matfettet 3–4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
- Blanda dill och yoghurt, smaka av med salt och peppar.
- Servera laxen med citron- och broccolicouscousen och dillyoghurt.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration