Halstrad lax med citron

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax à 125 g
  • 4 port couscous eller annat gryn
  • 250 g broccoli
  • salt och peppar
  • 1/2 gurka
  • 1 citron
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk hackad dill
  • 2 dl matyoghurt

Gör så här:

  • Tina laxen.
  • Koka couscous eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen. Ansa broccolin och bryt den i buketter. Koka dem några minuter i saltat vatten. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Tvätta och riv skalet av citronen och pressa ur saften.
  • Blanda couscous med citronskal och olivolja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Blanda ner broccolin och gurkan. Stek laxen i matfettet 3–4 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  • Blanda dill och yoghurt, smaka av med salt och peppar.
  • Servera laxen med citron- och broccolicouscousen och dillyoghurt.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar