Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 portionsbitar lax
- 1 msk smör eller margarin
- 4 port bulgur
- 200 g blomkålsbuketter
- 1 gurka
- 1 msk olivolja
- 1 citron
- salt och peppar
- 2 msk hackad dill
- 2 dl matyoghurt
- salt och peppar
Gör så här:
- Tabbouleh: Koka bulgurn och blomkålen enligt anvisningarna på förpackningarna. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Tvätta och riv av skalet från citronen och pressa ur juicen.
- Blanda bulgurn med citronskal och olivolja, smaka av med citronjuice, salt och peppar. Blanda ner blomkålen och gurkan.
- Stek laxen i matfettet 3-4 minuter på varje sida.
- Yoghurt: Blanda dill och yoghurt, smaksätt med salt och peppar.
- Servera laxen med blomkålstabbouleh och dillyoghurt. Servera med knäckebröd.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration