Halstrad lax med citron- och blomkålstabbouleh

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 port bulgur
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 1 gurka
  • 1 msk olivolja
  • 1 citron
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad dill
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Tabbouleh: Koka bulgurn och blomkålen enligt anvisningarna på förpackningarna. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Tvätta och riv av skalet från citronen och pressa ur juicen.
  • Blanda bulgurn med citronskal och olivolja, smaka av med citronjuice, salt och peppar. Blanda ner blomkålen och gurkan.
  • Stek laxen i matfettet 3-4 minuter på varje sida.
  • Yoghurt: Blanda dill och yoghurt, smaksätt med salt och peppar.
  • Servera laxen med blomkålstabbouleh och dillyoghurt. Servera med knäckebröd.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar