Halstrad lax med avokadoröra och chilistekt hjärtsallad

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 avokado
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 1 lime
  • 2 hjärtsallad
  • 4 port laxfilé (à 140 g)
  • 1 msk olja
  • 1 röd peppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°C och ställ in en ugnsplåt.
  • Dela och blanda potatisen med olivoljan i en bunke, krydda med salt och peppar.
  • Häll ut potatisen på plåten och rosta den mitt i ugnen ca 30 minuter.
  • Avokadoröra: Dela, kärna och gröp ur avokadon. Mosa den i en bunke. Skala och finhacka löken. Skala och riv vitlöken. Dela och kärna ur paprikan och skär den i små tärningar. Vänd ner allt i avokadomoset med olivoljan. Smaka av med salt och peppar. Pressa i hälften av limen och skär resten i klyftor.
  • Till servering: Ansa och skär salladen i halvor.
  • Lax: Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  • Skär chilin i tunna skivor och stek den och salladen någon minut efter laxen.
  • Servera laxen med potatis, avokadoröra, limeklyftor, sallad och chili.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar