Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 900 g fast potatis
- 1 msk olivolja
- salt och peppar
- 2 avokado
- 1 rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 röd paprika
- 2 msk olivolja
- 1 lime
- 2 hjärtsallad
- 4 port laxfilé (à 140 g)
- 1 msk olja
- 1 röd peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C och ställ in en ugnsplåt.
- Dela och blanda potatisen med olivoljan i en bunke, krydda med salt och peppar.
- Häll ut potatisen på plåten och rosta den mitt i ugnen ca 30 minuter.
- Avokadoröra: Dela, kärna och gröp ur avokadon. Mosa den i en bunke. Skala och finhacka löken. Skala och riv vitlöken. Dela och kärna ur paprikan och skär den i små tärningar. Vänd ner allt i avokadomoset med olivoljan. Smaka av med salt och peppar. Pressa i hälften av limen och skär resten i klyftor.
- Till servering: Ansa och skär salladen i halvor.
- Lax: Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
- Skär chilin i tunna skivor och stek den och salladen någon minut efter laxen.
- Servera laxen med potatis, avokadoröra, limeklyftor, sallad och chili.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration