Tillagningstid: Under 60 min
4 portioner
Ingredienser
- ca 8 dl rotfruktsmos (se länk under steg 3)
- 300 g frysta torsk- och laxtärningar
- 65 g babyspenat
- 2 dl smaksatt crème fraiche (t ex paprika & chili)
- 1/2 dl panko (japansk ströbröd)
- 2 msk hackad persilja
- 2 msk rapsolja
- 2 krm salt
- 2 krm svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Lägg spenaten i en ugnssäker oljad form. Lägg på frysta fisktärningar och krydda med salt och peppar.
- Klicka ut crème fraichen. Klicka (eller spritsa) Rotfruktsmoset runt om fisken.
- Blanda panko, persilja och olja och strö över fisken.
- Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter, tills gratängen har fått fin färg.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration