Gyllene fiskgratäng med rotfruktsmos

Tillagningstid: Under 60 min

4 portioner

Ingredienser

  • ca 8 dl rotfruktsmos (se länk under steg 3)
  • 300 g frysta torsk- och laxtärningar
  • 65 g babyspenat
  • 2 dl smaksatt crème fraiche (t ex paprika & chili)
  • 1/2 dl panko (japansk ströbröd)
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk rapsolja
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Lägg spenaten i en ugnssäker oljad form. Lägg på frysta fisktärningar och krydda med salt och peppar.
  • Klicka ut crème fraichen. Klicka (eller spritsa) Rotfruktsmoset runt om fisken.
  • Blanda panko, persilja och olja och strö över fisken.
  • Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter, tills gratängen har fått fin färg.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration