Grönsakssallad med lax

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé (à 140 g)
  • 400 g fast potatis
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 2 tomater
  • salt och peppar
  • 1 förp paprikapesto (à 130 g)
  • 65 g mangoldskott

Gör så här:

  • Tina laxen.
  • Koka potatisen i saltat vatten.
  • Ansa och skär blomkålen i små buketter. Lägg blomkålen i kokande vatten och koka ca 5 minuter. Häll av och skölj i kallt vatten. Tärna tomaterna.
  • Halstra laxen i en het stekpanna ca 5 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  • Tärna potatisen och blanda med paprikapesto, blomkål, tomat och mangoldskott.
  • Servera laxen med salladen.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar