Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 laxkotletter (à 160 g)
- salt och peppar
- 1 msk olivolja att steka i
- 8 potatisar (8 st motsvarar ca 600 g)
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja att steka i
- 1 påse frysta ratatouille-grönsaker (à 400 g)
- 2 dl passerade tomater
- 2 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
- 1 dl matlagningsvin
- 1 tsk socker
- salt och peppar
Gör så här:
- Grönsaksragu: Skala och koka potatisarna.
- Skala, grovhacka och fräs vitlöken, utan att den tar färg, under omrörning i olivolja i ca 2 minuter.
- Tillsätt ratatouillegrönsakerna, låt dem fräsa i ca 5 minuter. Rör om då och då. Tillsätt passerade tomater, fiskbuljong och matlagningsvin. Krydda med socker, salt och peppar. Låt småputtra på svag värme i ca 10 minuter.
- Häll grönsaksblandningen i en matberedare. Grovmixa stötvis i 5-10 sekunder till en lite mer finfördelad textur, dock fortfarande med inslag av hela bitar.
- Krydda laxbitarna med salt och peppar. Bryn laxbitarna hastigt på bägge sidor i en het stekpanna i olivolja. Häll över ragun från matberedaren. Låt småputtra i 5 minuter.
- Skiva ner potatisen i djupa skålar. Fördela laxkotletterna ovanpå, skeda sedan över grönsaksragun.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration