Grönsaksragu med lax och potatis

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 laxkotletter (à 160 g)
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja att steka i
  • 8 potatisar (8 st motsvarar ca 600 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja att steka i
  • 1 påse frysta ratatouille-grönsaker (à 400 g)
  • 2 dl passerade tomater
  • 2 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl matlagningsvin
  • 1 tsk socker
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Grönsaksragu: Skala och koka potatisarna.
  • Skala, grovhacka och fräs vitlöken, utan att den tar färg, under omrörning i olivolja i ca 2 minuter.
  • Tillsätt ratatouillegrönsakerna, låt dem fräsa i ca 5 minuter. Rör om då och då. Tillsätt passerade tomater, fiskbuljong och matlagningsvin. Krydda med socker, salt och peppar. Låt småputtra på svag värme i ca 10 minuter.
  • Häll grönsaksblandningen i en matberedare. Grovmixa stötvis i 5-10 sekunder till en lite mer finfördelad textur, dock fortfarande med inslag av hela bitar.
  • Krydda laxbitarna med salt och peppar. Bryn laxbitarna hastigt på bägge sidor i en het stekpanna i olivolja. Häll över ragun från matberedaren. Låt småputtra i 5 minuter.
  • Skiva ner potatisen i djupa skålar. Fördela laxkotletterna ovanpå, skeda sedan över grönsaksragun.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar