Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 500 g färsk pasta (t ex tagliatelle)
- 1 rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- 300 g färsk grönkål
- 1 dl vatten
- 50 g valnötter
- ca 300 g varmrökt lax i bit
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
- 2 msk olivolja
- 1 dl riven ost (gärna lagrad)
- citronklyftor till servering
- salt och peppar
Gör så här:
- Börja med att koka upp lättsaltat vatten till pastan i en stor kastrull.
- Skala, dela och skär rödlöken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Skölj grönkålen noga. Skär bort den s k mittnerven och hacka kålen. Grovhacka valnötter. Dela laxen i mindre bitar, lättast går det med bara händerna.
- Rosta valnötterna i en torr, het stekpanna. Ta upp och lägg på en tallrik.
- Fräs lök och vitlök mjuk och glansig i hälften av oljan i stekpannan. Ta upp och lägg på en tallrik. Fortsätt fräsa grönkålen i resterande oljan 3–5 minuter under omrörning. Tillsätt vatten och låt nästan all vätska koka in. Blanda ner lökfräs, nötter och lax. Krydda med salt och peppar. Håll varmt.
- Koka klart pastan. Häll av.
- Servera pastan med grönkålsfräs, riven ost, citronklyftor och gärna en bit bröd.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration