Grönkålspasta med varmrökt lax och citron

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 500 g färsk pasta (t ex tagliatelle)
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 g färsk grönkål
  • 1 dl vatten
  • 50 g valnötter
  • ca 300 g varmrökt lax i bit
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl riven ost (gärna lagrad)
  • citronklyftor till servering
  • salt och peppar

Gör så här:

  • Börja med att koka upp lättsaltat vatten till pastan i en stor kastrull.
  • Skala, dela och skär rödlöken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Skölj grönkålen noga. Skär bort den s k mittnerven och hacka kålen. Grovhacka valnötter. Dela laxen i mindre bitar, lättast går det med bara händerna.
  • Rosta valnötterna i en torr, het stekpanna. Ta upp och lägg på en tallrik.
  • Fräs lök och vitlök mjuk och glansig i hälften av oljan i stekpannan. Ta upp och lägg på en tallrik. Fortsätt fräsa grönkålen i resterande oljan 3–5 minuter under omrörning. Tillsätt vatten och låt nästan all vätska koka in. Blanda ner lökfräs, nötter och lax. Krydda med salt och peppar. Håll varmt.
  • Koka klart pastan. Häll av.
  • Servera pastan med grönkålsfräs, riven ost, citronklyftor och gärna en bit bröd.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar