Tillagningstid: Under 45 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 laxkotletter (à 150 g)
- grillkrydda
- 1 kg oskalade räkor 1 kg oskalade räkor motsvarar 1 burk räkor i lake (à 390 g)
- 2 avokador
- 1 – 1 1/2 msk citronjuice
- salt och peppar
- 2 dl crème fraiche med tomat- och saffranssmak
Gör så här:
- Krydda laxkotletterna generöst med grillkrydda. Låt vila tills salladen är klar.
- Skala/häll av räkorna. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadorna. Skär det i bitar.
- Blanda räkor, avokado och citronjuice. Salta och peppra.
- Stek laxkotletterna i en het panna, utan fett, i ca 3 minuter på varje sida.
- Toppa laxen med räksalladen. Klicka på crème fraiche. Ris eller kokt potatis passar till.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration