Grillkryddad lax med avokado och räkor

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 4 laxkotletter (à 150 g)
  • grillkrydda
  • 1 kg oskalade räkor 1 kg oskalade räkor motsvarar 1 burk räkor i lake (à 390 g)
  • 2 avokador
  • 1 – 1 1/2 msk citronjuice
  • salt och peppar
  • 2 dl crème fraiche med tomat- och saffranssmak

Gör så här:

  • Krydda laxkotletterna generöst med grillkrydda. Låt vila tills salladen är klar.
  • Skala/häll av räkorna. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadorna. Skär det i bitar.
  • Blanda räkor, avokado och citronjuice. Salta och peppra.
  • Stek laxkotletterna i en het panna, utan fett, i ca 3 minuter på varje sida.
  • Toppa laxen med räksalladen. Klicka på crème fraiche. Ris eller kokt potatis passar till.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration