Tillagningstid: Under 30 min
4 portioner
Ingredienser
- 4 laxfjärilar (à ca 150 g)
- 1 msk olja
- 1 msk pressad saft av citron
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk citronpeppar
- 1/2 burk kräftstjärtar i lake (à 360g)
- 1 liten rödlök
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1 tsk rivet citronskal
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
Gör så här:
- Lägg laxfjärilarna på en tallrik. Blanda samman oljan med citronsaft, salt och peppar. Pensla laxen med blandningen och låt stå ca 15 min och marinera.
- Låt kräftstjärtarna rinna av och hacka dem grovt. Skala och finhacka löken. Smaksätt lätt crème fraichen med citronskal, salt och peppar. Vänd ner kräftor och lök.
- Grilla laxfjärilarna på utegrill, i ugn eller i grillpanna, ca 5 min per sida.Servera de nygrillade laxfjärilarna med kräftröra, kokt potatis och haricots verts.
*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration