Grillad lax med sötpotatis, feta, chili och mynta

Tillagningstid: Under 45 min

4 portioner

Ingredienser

  • 600 g lax i bit med skinn
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 färska majskolvar
  • 500 g sötpotatis
  • 2 lime
  • 150 g fetaost
  • 1 finhackad röd chili
  • 1/2 dl mynta, koriander eller persilja
  • 1/2 dl olivolja
  • pitabröd
  • turkisk yoghurt

Gör så här:

  • Skär laxen i fyra bitar (för 4 port), salta och peppra runt om. Dra av majsens blast och knyt ev upp den upptill. Skär sötpotatisen i centimetertjocka skivor och pensla med olja.
  • Grilla sötpotatisen ca 10 minuter och majsen 5–7 minuter, vänd då och då så att den inte bränns. Grilla laxbitarna med skinnsidan upp på väl rengjort galler 7–8 minuter. Låt laxen ligga helt stilla tills den får fin grillyta innan den vänds, annars är det lätt att den fastnar. Dela och grilla limen ca 2 minuter.
  • Lägg sötpotatisen på ett fat. Smula över fetaost, chili och mynta. Ringla över rikligt med olivolja.
  • Till servering: Servera med lax, pitabröd, en klick turkisk yoghurt och grillad lime.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar