Grillad lax med pepparrot

Tillagningstid: Under 30 min

4 portioner

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 1 msk smör
  • salt
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • ev lite smörgåskrasse

Gör så här:

  • Börja med att göra Pepparsås och klyftpotatis.
  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Skär laxen i 4 bitar (för 4 port), eller be dem göra det i butiken.
  • Bryn laxbitarna runt om, salta lätt och lägg dem på ett ugnssäkert fat.
  • Ställ in i ugnen ca 10 minuter.
  • Lägg upp klyftpotatisen på ett serveringsfat.
  • Lägg på laxbitarna. Ringla över pepparsåsen och toppa med lite riven pepparrot och ev smörgåskrasse.

*Bilden är inte från detta recept utan är bara en genre bild för inspiration

Lämna en kommentar